De officiële opening van de tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage, Oogappels van de Tsaren was vrijdag 6 oktober. 63 Pronkjuwelen uit een van de opzienbarendste Petersburgse schatten zijn naar Nederland gekomen. En ook hier prijkte de tulp ‘Dutch Master’, die afgelopen mei speciaal voor deze gelegenheid gedoopt werd.


Foto: Janiek Dam

In mei gedoopt met Amstelwater
Als vooraankondiging van deze tentoonstelling werd op woensdag 10 mei in de Hermitage Amsterdam deze nieuwe tulp gepresenteerd en officieel met Amstelwater gedoopt tot Hollandse Meesters-tulp. Uit handen van Marco van Zijverden, CEO van Dutch Flower Group, ontving Cathelijne Broers, directeur van de Hermitage Amsterdam, de eerste bos geelwitte tulpen met paarse kartelrand.Tulpen aangeboden
Deze tulp werd aangeleverd door Sandra Balk van Creatizz, die ook verantwoordelijk was voor de styling. Het was Wim Balder, van Cotulip, die deze tulp broeide en zelfs nu in oktober tot een mooie bloei ontwikkelde. Tijdens de opening werd deze ‘Dutch Master Tulp’ ook aangeboden aan de echtgenoot van Michail Piotrovsky, directeur van de Hermitage in St. Petersburg. De tentoonstelling is te zien tot en met 27 mei 2018 in de Hermitage in Amsterdam.

bron: Bloemnbollen Visie