Rozenteler Everbloom Roses Ecuador wil het aantal hectare dat gebruikt wordt voor de rozenteelt tegen 2020 verdubbeld hebben. Op dit moment telen ze rozen op 4 hectare in de provincie Carchi, en dit zal de komende jaren langzaam uitgebreid worden. "We zien dat de vraag naar rozen steeds groter wordt en daar willen we op inspringen", aldus Federico Santa Cruz, Sales Manager bij Everbloom.


Federico Santa Cruz, vorige maand op de FlowersExpo 2017 in Moskou, Rusland.

Rusland is de belangrijkste markt voor Everbloom, gevolgd door OekraĆÆne en omringende landen. "Omdat Rusland onze belangrijkste markt is hebben we moeilijke jaren gehad toen de crisis in Rusland toesloeg. 2015 en 2016 waren de moeilijkste jaren met prijzen die tot wel 30% daalden", zegt Santa Cruz.


Het teeltbedrijf.

Gelukkig lijkt de Russische markt zich dit jaar weer te herstellen en de vraag naar snijrozen is dit jaar weer toegenomen. "Ons bedrijf zit op 3100 meter boven zeeniveau. Daarom zijn we gespecialiseerd in de teelt van lange rozen van 60-100 cm. Daarnaast zien we niet alleen een toename in de vraag, maar ook in de prijzen van de rozen. Deze liggen ongeveer 10% hoger dan vorig jaar. Hoewel prijzen dus nog steeds 20% lager liggen dan voor de crisis, zien we wel een positieve stijging." 


In de kas. Op dit moment worden er 17 verschillende rozenvariĆ«teiten geteeld. 

Anders dan veel andere Ecuadoraanse bedrijven is Everbloom niet minder rozen gaan telen tijdens de crisis in Rusland. "We zijn hetzelfde pad blijven volgen en daarom verwachten we dat de teelt tegelijk met de vraag zal toenemen," zegt hij. 


Rozen in de koeling. 

Everbloom wil ook graag nieuwe markten ontdekken. Santa Cruz: "We ontvangen steeds meer aanvragen vanuit China. We leveren op dit moment nog niet aan deze markt, maar het kan de moeite waard zijn om hier toch nog eens naar te kijken." 

Voor meer informatie:
Everbloom Roses Ecuador
Federico Santa Cruz
Email: f.santacruz@everbloomroses.com
www.everbloomroses.com