Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gedeputeerden en Statenleden Noord-Holland op bezoek bij Corn Bak

Op 25 september jl. organiseerde de Provincie Noord-Holland een werkbezoek Duurzame Landbouw voor Gedeputeerden en Statenleden van de Commissie NLM (Natuur, Landbouw en Milieu). Er werd een bezoek gebracht aan melkveehouderij en zorgboerderij Klaverweide en aan de Bromelia kwekerij Corn Bak in Assendelft.

Aspecten rondom de thema's innovatie, veredelling/ GMO, veehouderij, gewasbeschermingsmiddelen en natuurinclusieve landbouw kwamen aan bod. Waar loopt de sector tegen aan en en wat is de rol van de provincie hierin? Gedeputeerde Jaap Bond gaf een presentatie over de 5 economische landbouwclusters in Noord-Holland.

Tijdens de lunch werd Agrimatie gepresenteerd, een website met feiten en cijfers over de agrisector, landelijk maar ook specifiek voor Noord-Holland. Wageningen Economic Research stelt via deze website onderzoeksresultaten beschikbaar. Voorheen verschenen de resultaten in meerdere rapportages en deze zijn nu via deze website integraal beschikbaar.

Bron: Greenport NHN
Publicatiedatum: