Donderdag 5 oktober leggen de 40 tuinmannen van Keukenhof de laatste hand aan het bloembollenmozaïek Romantiek in bloemen. Het mozaïek wordt geplant met 50.000 bloembollen. In het voorjaar 2018 zal het in zijn vrolijke kleurenpracht tot bloei komen.

Romantiek in bloemen
Keukenhof staat in 2018 in het teken van Romantiek in Bloemen. Romantiek en bloemen zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het mooiste lentepark ter wereld met een zee van bloemen brengt u in een romantische lentesfeer.
Het historische park is midden in de Romantiek ontworpen (1857) als siertuin voor Kasteel Keukenhof. In de sfeervolle tuin rondom de vijver met mooie doorkijkjes en eeuwenoude beukenbomen, bloeien sinds 1950 een miljoen tulpen. Vele generaties beleefden hier hun geluksmoment.Ook de bloemenshows staan in het thema van de Romantiek. De rozenshow wordt groter dan ooit: de rode roos, het symbool van de ware liefde. Keukenhof heeft in 2018 weer een prachtig tulpenmozaïek waarin 50.000 bollen zijn geplant. Het Keukenhofseizoen wordt afgesloten met Romantiek in Keukenhof, een festival met klassieke muziek in het park tussen de tulpen.

bron: Keukenhof