Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

PlanetProof certificaat voor vaste plantenkwekerij Mts. Lucassen

Op donderdag 14 september wordt bij vaste plantenkwekerij MTS Lucassen in Afferden een spuitlicentiebijeenkomst georganiseerd voor vaste plantenkwekers en boomkwekers. Tijdens deze bijeenkomst zal Henk Raaijmakers, voorzitter van de LTO Vakgroep Bomen en Vaste Planten, aan Pieter en Marcel Lucassen het certificaat On the way to PlanetProof uitreiken: de internationale versie van het Milieukeur certificaat.



Afgelopen jaren hebben Pieter en Marcel Lucassen van MTS Lucassen gewerkt aan de verduurzaming van hun vaste plantenkwekerij. Het bedrijf ligt in het natuurgebied Maasduinen en de ondernemers hebben mede daarom de teeltstrategie verduurzaamd. In de teelt worden diverse bodemverbeterende maatregelen toegepast zoals toevoeging van compost en steenmeel en de inzaai van groenbemestermengsels. Het bedrijf stimuleert de aanwezigheid van nuttige insecten en bijen. Ook worden plantversterkende maatregelen toegepast waardoor er nog nauwelijks chemisch bijgestuurd hoeft te worden in de teelt om schadelijke schimmels en insecten te bestrijden. Als bekroning van de werkzaamheden ontvangen de ondernemers nu het PlanetProof certificaat.

Voor meer informatie:
delphy.nl/event/spuitlicentiebijeenkomst-mts-lucassen-afferden
www.vasteplantenkwekerijmtslucassen.nl
www.milieukeur.nl
Publicatiedatum: