Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

RAG-substraten vrij van probleemonkruid

De Reuzenberenklauw en de Japanse duizendknoop. Het zijn allebei onkruiden die veel schade kunnen veroorzaken. Diverse gemeenten hebben te kampen met deze woekerende probleemplanten. Substraten met het RAG-keurmerk zijn gegarandeerd vrij van deze zogenoemde ‘invasieve exoten’ en kunnen veilig worden toegepast in de substraten voor de boomkwekerij, openbaar groen en daktuinen.


De onkruidtest. Voor invasieve exoten geldt een nultolerantie.

Japanse duizendknoop
De Japanse duizendknoop heeft wortelstokken die wel 7 meter lang kunnen worden. Het woekerende onkruid kan hiermee grote schade veroorzaken aan bijvoorbeeld wegen, gebouwen en dijken. De plant kan door asfalt heen groeien en zelfs door scheuren via de fundering woningen in groeien. Door die sterke groeikracht verdringt het onkruid ook makkelijk andere planten.

Reuzenberenklauw
De Reuzenberenklauw is een forse plant die veel voorkomt langs wegen, bosranden en dijken, maar ook steeds vaker in woonwijken. Dit onkruid kan gevaarlijk zijn voor mensen en dieren, omdat de haartjes op het blad en de giftige plantensappen de huid sterk kunnen irriteren en zelf brandwonden kunnen veroorzaken. De Reuzenberenklauw bloeit van juni tot oktober met witte bloemen.

Hoge kwaliteitseisen RAG-keurmerk
Het RAG-keurmerk stelt hoge eisen aan grond- en structuurverbeteraars als aanvulgrond/tuinaarde, bomengrond, bomenzand, boomgranulaat, daktuinsubstraat en dressgrond. Deze producten en de bedrijfsprocessen van de gecertificeerde bedrijven die deze leveren, worden continu getoetst. De onkruidtest is hierbij een belangrijk onderdeel. Voor de invasieve exoten geldt daarbij de nultolerantie. Omdat zowel het product als het proces in de gehele keten worden bewaakt, biedt dit de grootst mogelijke kwaliteit, zekerheid en veiligheid voor professionele kwekers, gemeenten, parkbeheerders, bouwers van infrastructuur en hoveniers. Zij herkennen RAG-substraten aan de vermelding van het RAG-keurmerk op de verpakking, afleverbon of factuur.

Voor meer informatie:
RHP
Galgeweg 38
2691 MG 's-Gravenzande
T: +31 (0)174 62 03 60
F: +31 (0)174 64 04 13
info@rhp.nl
www.rhp.nl
Publicatiedatum: