Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Makeover voor IT-systeem Duitse bloemenhandel

Eind 2016 heeft Alfa Pro IT het Duitse bloemenbedrijf Egmond GmbH, dat bestaat uit een Cash & Carry en 4 verkooplijnen, volledig geautomatiseerd. Ze installeerden er het veelomvattende systeem AlfaPro, hetgeen een flinke verandering voor de organisatie betekent. Tot voorheen werd de administratie met losse softwareproducten gevoerd.



Al na korte tijd waren de kantoormedewerkers van Dirk van Egmond helemaal gewend en boekten ze grote tijdwinst. Mede dankzij de goed werkende koppeling met het in Duitsland veel gebruikte boekhoudprogramma DATEV. Maar ook op de bloemenlijnen waarvoor AlfaPro Mobile werd geïnstalleerd, deed het systeem zijn werk. De meegeleverde printers en tablets stellen de chauffeurs in staat alles meteen online te regelen, van voorraadadministratie tot factuur.

Van Egmond: "Zelfs in Noord-Duitsland waar het contact met internet via 3G of 4G nog wel eens te wensen overlaat, werkt het prima. Er zijn voldoende alternatieven. Bijvoorbeeld met een hotspot op de telefoon of via de WIFI van de klant. En mocht dat onverhoopt eens niet beschikbaar zijn, dan zet je alles gewoon klaar in het systeem. Zodra je dan weer bereik hebt, vindt registratie alsnog automatisch plaats. Achterom kijken heeft doorgaans geen zin, maar ik geef eerlijk toe dat we deze stap eigenlijk veel eerder hadden moeten zetten…"

Voor meer informatie:
AlfoPro IT
Laan van Verhof 10
2231 BZ Rijnsburg
T (071) 402 11 91
F (071) 403 14 15
E info@alfapro.com
www.alfapro.com
Publicatiedatum: