Europese Commissie:

Toch geen octrooien op veredelde planten

Op veredelde planten kan in principe geen octrooi worden aangevraagd. Eigenschappen van bijvoorbeeld groenten en fruit, die via biologische processen worden 'verbeterd', zijn niet patenteerbaar. Dat vindt de Europese Commissie.

De discussie over de patenteerbaarheid van eigenschappen van groente en fruit is al langer onderdeel van discussie. In maart 2015 besloot het Europese Octrooibureau dat dit wel kon. Vervolgens werden patenten aangevraagd op natuurlijke eigenschappen van broccoli en tomaat.

Eind vorig jaar sprak het Europees Parlement zich tegen deze regels uit. De Europese Commissie geeft nu in een Claryfing Note meer uitleg over een regel uit 1998, die biotechnologische uitvindingen moet beschermen. Volgens de Commissie is het nooit de intentie is geweest de mogelijkheid te geven natuurlijke eigenschappen van planten en producten voortgekomen uit klassieke veredeling te patenteren.

Lees de verklaring hier.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.