Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoge opkomst landelijke informatiebijeenkomst Pioen van LTO en CNB

Op woensdag 26 oktober heeft de landelijke informatiebijeenkomst Pioen van LTO Glaskracht Nederland in samenwerking met CNB plaatsgevonden. Ruim 180 relaties hebben de bijeenkomst bij het Koel- en preparatiebedrijf van CNB in Bovenkarspel bezocht. De organisatie spreekt van een groot succes.Na een welkomstwoord door Paul Peters van CNB kon het programma beginnen. Ron Hoogeveen van CNB New Plants heeft de bezoekers meegenomen in het sortiment van pioenen en de ontwikkelingen hierin. Met een prikkelende boodschap ‘van oud naar nieuw naar beter’, doelend op het sortiment sloot hij zijn verhaal af.

Dagvoorzitter Aad Vernooy van LTO heeft hierna Harry van Dongen van Vernooy Plants een aantal vragen gesteld over verschillende afzetmarkten in Amerika en Europa. Een onderdeel hierin was keuringen aangaande leveringen en daarom is Leo van Leeuwen van NAK Tuinbouw ook nog even naar voren geroepen.

Het laatste onderwerp voor de pauze was ‘ontwikkelingen in pioenenbloemen in de retail’. Hiervoor waren twee sprekers uitgenodigd, Jan van Delft van Flamingo en Wiebe van der Veen van Flowertrade-consult. Van der Veen ging met name in op de eisen van supermarkten. Hoe lang duurt het voordat de supermarkt alleen nog maar biologische bloemen wil verkopen?

In het tweede deel van het programma was er aandacht voor het bodemleven en de invloed van compost hierop door Soiltech en van Iersel Compost.

bron: CNB
Publicatiedatum: