Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Video: 'Local Flowers. Local People'

Australië: Het verhaal achter de bloemen

De sierteelt in Australië, wat moeten we ons daarbij voorstellen? Een nieuwe video, getiteld ‘Local Flowers. Local People’ en gemaakte bij gelegenheid van de Australische bloemenweek (17 - 25 september), toont het portret van een aantal van hen.



Aan bod komen onder andere snijbloementelers Currey Flowers en Relands Fresh Flowers groene planten kweker Djirang Plantations. Don Currey van Currey Flowers: “Ik denk dat er in Australië een mooie toekomst weggelegd is voor bloemen en de kwekers. Wij zullen van tijd tot tijd allicht moeten innoveren en misschien overstappen op andere soorten, maar er zal altijd een markt zijn voor onze producten.”



Algemeen directeur van de Flower Association Mr Shane Holborn vertelt dat de video consumenten een kijkje achter de schermen geeft van de bloemenindustrie. “Wij hebben een mooi product, geteeld door mooie mensen en ik denk dat men in het algemeen niet gauw stil staat bij (de oorsprong van) snijbloemen. Te laten zien dat het een heuse industrie is, gerund door Australiërs en hun gezinnen, is een leuk verhaal om te vertellen.”



De film is te zien op de website van Australian Flower Finder, een database van Australische bloemenkwekers waar consumenten in Australië geteelde bloemen kunnen zoeken op regio, productgroep en bloemsoort.

Voor meer informatie:
www.australianflowersweek.com.au
Publicatiedatum: