Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
15 t/m vrijdag 19 augustus

Showruimte van CNB in het teken van de Crocosmia

Volgende week, van maandag 15 t/m vrijdag 19 augustus, is de Crocosmia onderwerp van gesprek bij CNB. De showruimte wordt namelijk gevuld met een divers assortiment Crocosmia’s.

De verwachting is dat er een grote variatie te zien zal zijn. De keuze om de CNB productweek half augustus te laten plaatsvinden is niet voor niets. Half augustus staat het product namelijk volop in bloei. Martijn Heemskerk van kwekerij Davelaar heeft zich ingespannen om het assortiment naar Lisse te krijgen.

Crocosmiakeuring
In het kader van de CNB Crocosmiaweek houdt het KAVB op maandag 15 augustus een speciale Crocosmiakeuring. Het prijsvragenprogramma (bij voldoende deelname) is als volgt:
  1. Beste vaas handelsassortiment
  2. Beste vaas noviteit
  3. Beste pot
  4. Beste collectie
Geregistreerde cultivars en cultivars met kwekersrecht worden gerekend tot het handelsassortiment. In geval van twijfel beslist de commissie van nomenclatuur of een cultivar gerekend wordt tot het handelsassortiment of tot de noviteiten. De inzendingen dienen van tentoonstellingskwaliteit te zijn. Er wordt bij de beoordeling ook gelet op uniformiteit.

De jurering start om 11.00 uur. Inzendingen dienen voor die tijd klaar te staan. De winnaars in elke categorie krijgen een certificaat.

Openingstijden
De show is alle werkdagen geopend van 8:30 tot 17:00 uur en tot en met vrijdag 19 augustus 2016 vrij te bezichtigen. Zowel het actuele handelssortiment als de nieuwste cultivars zijn te zien. Inmiddels zijn er volop aanmeldingen, maar uiteraard is iedereen die ook nog Crocosmia’s wil laten zien van harte welkom.

Bron: CNB
Publicatiedatum: