Video: Geautomatiseerde, Chinese kas vol bio-bladgroenten

Lüwochuan farm in Taizhou, China is een high-tech kas waar biologische bladgroenten worden geteeld. Met de productie van gezonde, verse en veilig geproduceerde groenten streeft eigenaar Ben Zhu ernaar de voedselveiligheid en voedselzekerheid in China te vergroten. Om een kwalitatief hoogwaardige productie te realiseren, gebruikt het bedrijf nauwkeurige en betrouwbare technologie van partners Codema Systems Group, Hoogendoorn Growth Management en Industrial Product Solutions BV. In de video legt Zhu uit hoe automatisering zijn bedrijf in staat heeft gesteld om op een verantwoorde en veilige manier groenten te produceren.
Om in China, één van de grootste landen ter wereld, te voorzien in de vraag naar voedsel, is een uitdaging. Echter, het is een nog grotere uitdaging om de inwoners te voorzien van gezonde voeding. Veilig geproduceerde groenten en het winnen van consumentenvertrouwen is dus van essentieel belang, vooral in lokale kwekerijen. Volgens Zhu, eigenaar van Lüwochuan, is het essentieel, omdat lokale groene groenten niet altijd betrouwbaar waren om de gezondheid van de consument te garanderen.

Ben Zhu, is 28 jaar eigenaar van een fabriek die plastic produceert. Echter, in 2010 is hij zijn eigen kasproject gestart: Lüwochuan farm. Dit is een 2 hectare geautomatiseerde high-tech foliekas. Zhu heeft samen met André van der Stoel, eigenaar van Industrial Product Solutions, het kasproject geïnitieerd. Daarbij heeft Van der Stoel de kas ontworpen. Het doel van het project is om alle Chinese burgers in staat te stellen om van verse biologische bladgroenten te genieten.

Om gezonde biologische voeding naar de Chinese consument te brengen, is Lüwochuan onlangs een eigen exclusieve winkel gestart. Hier kunnen Chinese consumenten hun producten proeven en kopen. Naast de exclusieve winkel levert Lüwochuan producten aan verschillende supermarkten. Bovendien organiseert Lüwochuan educatieve rondleidingen voor scholen, telers en consumenten.

 


Deze video is een co-productie van Hoogendoorn Growth Management en Codema Systems Group.

De toenemende vraag naar gezonde en veilige voeding in China betekent een verhoging van de productie van bladgroenten van goede kwaliteit met minder gebruik van bronnen. Hierbij zijn efficiëntie en dus intelligente systemen en automatisering vereist.

Door het monitoren en aansturen van factoren zoals het kasklimaat en water, die een impact hebben op de groei van het gewas, de kwaliteit en productie, draagt Lüwochuan farm bij aan de voedselveiligheid en vergroten zij het vertrouwen in lokaal geproduceerde voeding in China. Het Codema irrigatiesysteem garandeert een goede waterkwaliteit. Het systeem filtert het water en daarnaast worden voedingsstoffen dagelijks getest. De geavanceerde en flexibele Hoogendoorn iSii proces computer stelt de gebruikers in staat om alle processen te beheersen in de kas van irrigatie en kasklimaat tot energie. Bovendien is het systeem beschikbaar in de Chinese taal en op afstand bedienbaar met een iPad of smartphone. Dit maakt het een gebruiksvriendelijk systeem voor de werknemers.


Voor meer informatie:
Codema Systems Group
T: +31 (0)10 521 27 55
info@codemasystemsgroup.com
www.codema.nl

Hoogendoorn Growth Management
T: +31 (0)10 460 80 80
info@hoogendoorn.nl
www.hoogendoorn.nl
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.