Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

CAO Bloemendetailhandel algemeen verbindend verklaard

Onlangs kwam bij VBW een telefoontje van het Ministerie van SZW binnen. Er werd persoonlijk contact gezocht om een goed bericht te brengen: de in zomer 2015 gesloten arbeidsvoorwaarden-CAO is per 15 december Algemeen Verbindend Verklaard (er is dus avv-toegekend). De consequentie hiervan is dat de CAO met ingang van deze datum geldt voor alle werkgevers in de gespecialiseerde bloemendetailhandel (gevestigd en ambulant).



CAO nu bindend voor iedere werkgever en werknemer
VBW is bijzonder verheugd dat de vraag voor avv is beantwoord met een positief besluit door het Ministerie. Dat was op voorhand nog geen gelopen race. Het Ministerie heeft ook wat extra tijd genomen om tot een goed en verantwoord besluit te komen. Met deze avv zijn alle bloemisten “gebonden” aan de CAO en dat is goed nieuws. In de CAO zijn goede afspraken gemaakt over prestatiebelonen, flexibiliteit in werken en belonen, het voeren van jaargesprekken en streven naar kwaliteitsverbetering. Ook de financiële afspraken gelden dus voor alle bloemisten.

Eenmalige eindejaarsuitkering voor alle medewerkers
In de CAO is afgesproken dat over het jaarsalaris 2015 er in december 2015 een eenmalige uitkering van 0,5% zal worden uitgekeerd. Met de uitspraak van het Ministerie is deze van toepassing op alle medewerkers in alle bedrijven. Uiteraard zijn ook alle overige afspraken nu voor iedereen van toepassing.

Sociaal Fonds 2016
Op 22 december a.s. wordt het huidige Sociaal Fonds geliquideerd. Inmiddels hebben VBW en AVV (partner in de nieuwe CAO) de voorbereidingen voor een nieuw Sociaal Fonds getroffen. In het eerste kwartaal 2016 zullen we starten met het uitvoeren van de nieuwe heffing 2016 (0,75% van de loonsom op jaarbasis), bedoeld voor financiering van goede projecten op gebied van stimulering kennis en kwaliteit medewerkers, ondernemerschap, vakmanschap en groen onderwijs. De procedure voor het aanvragen van avv voor ook het sociaal fonds is in volle gang.

Toekomstgericht arbeidsvoorwaardenbeleid
Met de inhoud van de CAO en de avv als werkzaam instrument naar alle bedrijven is VBW ervan overtuigd dat we nu echt kunnen gaan werken aan nog beter werkgeverschap en toekomstgericht arbeidsvoorwaardenbeleid in de branche.

bron: vbw
Publicatiedatum: