Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teeltadvies: gebruik Hicure in roos tijdens stress-periode

Het telen van kwalitatief sterke rozen wordt een steeds grotere uitdaging, omdat afnemers steeds hogere eisen stellen en de wetgeving steeds strenger wordt. Met Hicure, de eerste biostimulant op basis van aminozuren, wint de plant aan plantweerbaarheid en zijn zij beter bestand tegen winterse omstandighedenWerking
Bij elke biochemische reactie die in een levende plantencel plaatsvindt zijn aminozuren betrokken. Aminozuren zijn de bouwstenen van alle proteïnen en enzymen en daarmee cruciaal voor het optimaal functioneren van de plant. Onder suboptimale omstandigheden of anders gezegd als de plant onder stress staat, verloopt de aminozuursynthese niet optimaal. Dit gaat ten koste van groei en kwaliteit. Door Hicure voor- of tijdens deze omstandigheden toe te passen zal het gewas zich sneller herstellen en blijft de productie en kwaliteit op een hoog niveau.

Hicure in roos
Uitgebreid en onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat Hicure in diverse gewassen, waaronder ook rozen, een positief effect heeft op de hicure in roosweerbaarheid van de plant. Met een wekelijkse toepassing van Hicure wordt er tot wel 60 % minder aantasting gevonden in de met Hicure behandelde planten. Zoals in de grafiek te zien is kan Hicure uitstekend gecombineerd worden met chemie. Door de combinatie wordt enerzijds het gewas weerbaarder gemaakt door Hicure en gelijktijdig wordt door chemie de meeldauw bestreden. Hierdoor wordt het rendement van de toepassing verbeterd en kan een herhalingsbespuiting vaak worden uitgesteld. Ervaringen, opgedaan door telers, bevestigen de positieve effecten van Hicure.

Advies
Start nu we van het licht afgaan met de wekelijkse behandeling van Hicure. Pas Hicure toe in een dosering van tenminste 2,5 liter per hectare in combinatie met chemie. Met een watervolume van 2500 ltr per hectare komt dit overeen met een dosering van 100 ml per 100 ltr water. Bij een solo toepassing van Hicure altijd een uitvloeier toevoegen zoals bijvoorbeeld Agral Gold.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met teeltadviseur van Syngenta, Tom van der Gouw, tel +31 (0)651 80 20 14.

bron: Syngenta

 
Publicatiedatum: