Nieuwe cursus HAS: ‘Toegepast onderzoek in de plantaardige sector’

HAS Hogeschool heeft een nieuwe cursus op HBO-niveau ontwikkeld, die in januari 2016 van start gaat: ‘Toegepast onderzoek in de plantaardige sector’. De cursus is bedoeld voor professionals die te maken hebben met het opzetten en uitvoeren van onderzoeken. Aanleiding voor het ontwikkelen van ‘Toegepast onderzoek in de plantaardige sector’ is het ontbreken van een degelijke cursus op dit gebied, terwijl er wel vraag naar is vanuit de tuinbouwwereld.


foto: HAS

Gedegen onderzoek leren doen
Innovaties zijn de basis van de succesvolle Nederlandse land- en tuinbouw. Ieder nieuw idee moet worden uitgeprobeerd en onderzocht om te zien in hoeverre het bijdraagt aan de verhoging van de opbrengst of de kwaliteit van het product. Maar hoe doe je nu gedegen onderzoek, waar moet je opletten, waar moet je rekening mee houden? In deze cursus kijken cursisten naar de waarnemingen die je doet tijdens je onderzoek en hoe je proeven moet opzetten zodat je betrouwbare resultaten krijgt en de juiste conclusies kunt trekken. De voor- en nadelen van de verschillende types metingen die je kunt doen komen aan bod en de belangrijkste proefveldschema’s worden behandeld.

Theorie toetsen aan eigen praktijk
Het is een cursus waar je niet alleen de theorie hoort, maar waarin cursisten ook zelf aan de slag gaan met het doen van waarnemingen en het ontwerpen van proeven. Ze kunnen zo de theorie toetsen aan hun eigen praktijk. HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen werkt met ervaren docenten, die dichtbij de praktijk staan. Deze cursus is mede mogelijk gemaakt door het Center of Expertise Open Teelten.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven