Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Groene Stad ontsluit groene kennis

Gebruikers van de website degroenestad.nl kunnen sinds kort met een simpele muisklik toegang krijgen tot een snel groeiend aantal wetenschappelijke publicaties op het gebied van ‘groen’.

Door de toename van de wetenschappelijke kennis op het gebied van groen in de stedelijke omgeving, groeit de behoefte aan een overzicht van de beschikbare kennis. De Groene Stad, het samenwerkingsverband van ondernemersorganisaties in de groene sector, nam die uitdaging aan en biedt nu via de website, een kennisbank van groene publicaties in de Nederlandse en de Engelse taal. De nieuwe sectie op De Groene Stad waaronder het wetenschappelijk onderzoek beschikbaar is gemaakt, heet Wetenschap en Groen en is te vinden in de menubalk van de website.

De Groene Agenda
Binnen het programma De Groene Agenda werken de stichting iVerde en Flora Holland samen met kennisinstellingen aan verder onderzoek naar de positieve invloed van groen op onze leef-, woon- en werkomgeving. Zo werden onlangs de eerste onderzoeksprojecten ‘Groene gezonde ziekenhuizen’ en ‘Groen voor Grijs’ gestart.

Uiteraard zullen de onderzoeksresultaten van de verschillende onderzoeksprojecten in het kader van De Groene Agenda, ook gedeeld worden via Wetenschap en Groen op De Groene Stad.

bron: Bloembollen Visie
Publicatiedatum: