Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
GreenWorks

"Tips voor pioenenkwekers: "Niet indutten"

Geef in deze periode het gewas voldoende water in kassen en tunnels om de meststoffen op te laten nemen. Droogte in deze periode schaadt de bloemproductie voor het volgende jaar. Een actief bodemleven is dus van belang: vochtige grond en een juist organische stofgehalte zijn zeer belangrijk om de opname van bovengenoemde meststoffen te bevorderen.

Gele vruchtboom cicade
In steeds meer pioengewassen in de kas komt de Gele Vruchtboom Cicade voor. Omdat de cicaden pas na de bloei tevoorschijn komen, zijn ze in kleine aantallen niet schadelijk. De meeste Cicaden zijn te zien in augustus. In september legt de Cicade zijn eitjes. Voer dus in augustus een bestrijding uit met Admire. Let er wel op dat u waarschijnlijk nooit in 1 x van de plaag af ben.

Slakken, de sluipmoordenaar in uw Pioenrozen
In de winter en het vroege voorjaar kunnen naaktslakjes onder glas maar ook in uw buitenpioenen veel schade veroorzaken. Wees daarom alert op beginnende slakkenvraat en voorkom uitval aan uw komende pioenenoogst. Slakken zijn weekdieren en kunnen grofweg worden ingedeeld in naaktslakken en huisjesslakken. Onder glas komen vooral de naaktslakken voor. Ze kunnen veel schade aanrichten in allerlei gewassen. Ze zijn weinig tot niet kieskeurig bij de keuze van hun voedsel. Slakken vreten bij voorkeur aan jonge scheuten, bladeren maar ook aan de neuzen van uw pioenen.
Omdat de slakken `s nachts actief zijn en zich overdag terugtrekken, worden ze niet vaak op de beschadigde plantendelen teruggevonden. Beschadigde plantendelen zijn mogelijke invalspoorten voor allerlei schimmelinfectie.

Afmaaien gewas
Bij pioen is het gebruikelijk om de gewassen ten minste tot half september te sparen. Het sparen van groene delen = het sparen van groei. Zelfs een afstervend gewas zorgt voor groei van de knol. Het is zelfs zo dat de sterkste groei van ondergrondse delen van een pioen plaats vindt tijdens het afsterven.

Voor meer tips en informatie klikt u hier


Voor meer informatie:
Green Works International
Witte Paal 341
1742 LE Schagen
T: +31 (0)224 590 173
F: +31 (0)224 590 925
E: info@green-works.nl
www.green-works.nl
Publicatiedatum: