Florist neemt nieuwe machines SPH in gebruik

Recentelijk heeft Florist Holland twee nieuwe machines aangeschaft bij Seed Processing Holland (SPH): de Laboratorium zaad soortelijk gewichttafel, type 4605.00.00 en de laboratorium Zaad kalibreermachine, type 4065.30.00. Theo van Kessel (Controller Zaadverwerking bij Florist Holland) vertelt in een interview met SPH over deze aankopen.


Laboratorium Zaad kalibreermachine, type 4065.30.00

“We hebben maar één soort zaadjes. Dat is de potgerbera, maar de grootte van zaden is divers", vertelt Van Kessel. "We zeefden de zaden altijd in een trommeltje recht naar beneden. Dit is alleen geschikt voor kleine partijen, maar onze partijen worden steeds groter. Dit is dan ook de reden geweest om verder te gaan kijken en te kiezen voor de kalibreermachine. We hebben voor de soortelijk gewichttafel gekozen na een proef te hebben gedaan in de showroom van SPH. We zijn erachter gekomen dat de zwaarte van zaden duidelijk invloed heeft op de kieming. Hierdoor kunnen we oude partijen zaad hergebruiken.”


Laboratorium zaad soortelijk gewichttafel - Resultaat

Voldoen de machines aan uw verwachtingen?
Het is nog vroeg om te constateren dat de machines aan alle verwachtingen hebben voldaan. “De machines zijn nog maar kort in gebruik. Echter, we hebben er genoeg over nagedacht en genoeg proeven gedaan waardoor ik er vertrouwen in heb dat het gaat werken voor ons. Met name de kalibreermachine gaat veel voordelen bieden ten opzichte van onze oude zeef.”


Laboratorium zaad soortelijk gewichttafel, type 4605.00.00

Wat is voor u de reden geweest om deze machines bij SPH aan te schaffen?
“Van oudsher schaffen we apparatuur aan bij SPH. De relatie tussen Florist en SPH kent een lange historie en is ooit gestart met de aanschaf van een wanmolen begin jaren ‘80. Voor deze specifieke aankoop hebben we gekeken naar het bedrijf Sone uit Chili. In het verleden vermeerderde dit bedrijf basiszaad voor ons. Zij hebben dergelijke apparatuur in hun bezit en wij wilden vergelijkbare machines aanschaffen.”

Het gehele interview is te lezen op de website van SPH

Foto's: SPH


Voor meer informatie:
Seed Processing Holland B.V.
Zoutketen 12
1601 EX Enkhuizen
T: 0228 353 000
F. 0228 353 001
E: info@seedprocessing.nl
www.seedprocessing.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.