Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

450% meer trips gevangen met nieuwe vangrol

Het Engelse Russell IPM, dat gespecialiseerd is in de productie van gewasbeschermingsmiddelen, heeft diens Optiroll Super vangrol verder verfijnd. Het onderzoek dat tot het huidige product geleid heeft, kende een opvallend traject. Bij oudere varianten zag men dat de hoeveelheid vliegen per oppervlakte-eenheid verschilde. Aan de randen bleven meer vliegjes kleven. Dit komt omdat zij afgaan op het kleurcontrast. Zodoende is men tot een 'ideaal' patroon gekomen en daarmee wordt nu over de hele wereld en in verschillende gewassen onderzoek gedaan.



De meest recente data komen van rozenkwekers uit Ecuador. Volgens Galo Pita, die ter plaatse de leiding over het onderzoek heeft, werden er tot wel 450% meer trips mee gevangen dan met andere vangrollen. Bovendien zou de effectiviteit gerelateerd zijn aan de plaag-dichtheid: hoe meer trips, hoe effectiever de vangrol.

Voor meer informatie:
Russell IPM
Jade Murray
marketing@russellipm.com
www.russellipm.com




Publicatiedatum: