Tuinbouwtoeleveranciers doen voorstellen onderzoek

Samen met de begeleidingscommissies uit de leden van de Club van 100 zijn vier onderzoeksvoorstellen uitgewerkt en ingediend bij de Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen. Wageningen UR Glastuinbouw heeft de Club van 100 opgericht om toeleveranciers in de glastuinbouw laagdrempelig toegang te geven tot de expertise van Wageningen UR Glastuinbouw en mede te laten bijdragen aan de financiering van het toegepast strategische onderzoek in de glastuinbouw.

In juni kwamen de leden bij Anthura bij elkaar om de conceptvoorstellen te bespreken en te besluiten over de definitieve uitwerking. Uit de leden werden Ann Beekenkamp van Beekenkamp Plants en Mr. T. Elzenga, de voormalig burgemeester van Naaldwijk en Veenendaal en thans voorzitter van de beheerstichting Loswal 'De Bonnen', gemachtigd om de formele indiening en samenwerkingsovereenkomst namens de leden te ondertekenen.

De vier voorstellen zijn gericht op verschillende onderwerpen:
  • ontwikkeling van een app voor het bepalen van de uitstralingsverliezen van kassen
  • verdiepend onderzoek over het meetbaar maken van plantweerbaarheid
  • onderzoek naar de invloed van blauw licht om de gewasontwikkeling, strekking en groei te sturen
  • een next generation bemestingsadvies tool ontwikkelen voor recirculerende teeltsystemen.
De vier onderwerpen sluiten aan bij onder andere de 'meer met minder' doelstellingen van de Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen. Een aantal projecten worden in de loop van 2015 gestart. De resultaten daarvan komen in de loop van 2016 beschikbaar.

Bron: Wageningen UR

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven