FloraHolland positief over inzet Interventieteam

Bloemenveiling FloraHolland heeft dit jaar een interventieteam ingezet om het kwaliteitsprobleem aan te pakken. Telers die stelselmatig de fout in gaan, krijgen een heffing opgelegd en worden die dag geweerd voor de klok. Een dubbele sanctie dus.

FloraHolland wil vooral de zogenaamde veelplegers aanpakken. De veiling richt zich op die 20% die te vaak de fout in gaat. Het uiteindelijke doel is om het aantal herhalingsklachten met 50% te verminderen. Om dit te kunnen bereiken moeten handelaren volgens de keurmeester wel melding blijven maken van onbetrouwbare partijen.

Nadat FloraHolland in 2014 de keuring helemaal losliet nam het aantal kwaliteitsklachten toe. FloraHolland wil dit met het interventieteam een halt toeroepen. In totaal telt het team 6 keurmeesters die elke dag op de vestigingen Naaldwijk, Aalsmeer en Rijnsburg keuren. Teamleider is Jaap van den Eijkel.

Voor meer informatie, zie o.a. dit artikel in het FloraHolland magazine

bron: AgriHolland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.