Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gladys Muthoka, Magnate Flowers:

Kenia: 80% daling door Ramadan en zomer periode

"De zomerperiode in Europa, in combinatie met de Ramadan in het Midden-Oosten, leidde tot een omzetdaling van 80% en een prijsdaling van 50-70%", vertelt Gladys Muthoka van Magnate Flowers. "De prijzen voor onze calla's en lelies bijvoorbeeld daalden in deze periode met 50% in Europa en 70% in het Midden-Oosten."

De periode juli tot half augustus is een off-season voor veel snijbloemenkwekers. Zo ook voor Magnate Flowers, een Keniaanse kweker die voornamelijk calla's, lelies, amaranthus en andere zomerbloemen teelt in een 3 ha grote kas en op 8 ha open grond.


Het team van Magnaat Bloemen op de IFTEX in Nairobi, Kenia.

Om deze reden vermindert Magnate Flowers in deze maanden de productie op voorhand. “Het duurt ongeveer drie maanden voor onze bloemen volgroeid zijn na het planten, dus moeten we drie maanden voorafgaand aan het off-season inspelen op de omzetdaling. Omdat we ook deze omzetdaling verwachtten, hebben we afgelopen mei 80% minder bloemen geplant.”

Gelukkig trekt nu de markt weer aan in het Midden-Oosten en Europa. Momenteel staat het in de kas en op het veld van Magnate Flowers daarom weer vol met bloemen. "We begonnen in juni met het planten voor het nieuwe seizoen en verwachten in elk geval t/m december weer een goed seizoen te draaien", aldus Muthoka. "

Voor meer informatie:
Magnate Flowers Ltd
Gladys Muthoka
Email: [email protected]
www.magnateflowers.com
Publicatiedatum: