Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zo’n 9000 fietsers halen 854.000 euro op voor KWF

De 18e editie van de Ride for the Roses is op zondag 6 september van start gegaan vanuit bloemenveiling FloraHolland in Aalsmeer. Na het slechte weer van de afgelopen dagen viel er deze dag weinig te klagen. Een beetje fris, een strak briesje, maar in ieder geval overwegend droog; prima weersomstandigheden voor dit unieke evenement. Zo’n kleine 9000 deelnemers deden mee om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF. Met als prachtig eindresultaat een bedrag van 854.000 euro. Dit jaar wordt het geld besteed aan onderzoek naar huidkanker.Klokslag tien uur gaf burgemeester van Aalsmeer Jeroen Nobel het startschot en ging het grootste peloton van de wereld van start voor een tocht van 100 kilometer. Een route die vanuit Aalsmeer door de Haarlemmermeer voerde en via Haarlem, Amsterdam, Amstelveen en Uithoorn weer eindigde in de bloemenveiling. Een tocht dwars door Noord-Holland, waarbij de deelnemers genoten van een unieke combinatie van fietsen door landelijke en stedelijk gebied. Eén lang lint van ruim 5000 wielrenners die over speciaal afgezette wegen voerde in strijd tegen kanker.
 
Toponderzoek mogelijk
Diverse prominenten fietsten mee, waaronder Ride-ambassadeur Frits Barend, René Froger en Bobbie Traksel van team LottoNL-Jumbo. ‘Doel is om kanker te reduceren tot een chronische ziekte en niet langer een ziekte waar mensen aan sterven’, zei Michel Rudolphie van KWF Kankerbestrijding. ‘De Ride levert met de opbrengst een belangrijke bijdrage om toponderzoek dat hier voor nodig is mogelijk te maken’.
 
Toerfietsers
Even voor elf uur, nadat het peloton de bloemenveiling had verlaten, loste burgemeester Nobel voor de tweede keer een schot. Dit keer als start voor de toerfietsers. Voor deze deelnemers waren twee routes uitgestippeld van 25 en van 50 kilometer rond de Westeinderplassen en dwars door het Groene Hart. Jong, oud, getraind of ongetraind, op de ligfiets of de e-bike, kinderen op eigen fiets of achterop bij vader en moeder; de Ride is voor iedereen.
 
Acties voor KWF
Om 13.00 uur werden de eerste deelnemers binnengehaald. Zij ontvingen onder grote belangstelling van honderden toeschouwers bij de finish de speciale Ride-roos. Daarna kon men bijkomen en nagenieten tijdens verschillende optredens op het podium. Hierbij werden ook cheques van hoofdsponsors uitgereikt. De Pre Ride, vanuit de sierteeltsector, overhandigde een fanatische cheque ter waarde van 230.000 euro.

Samen met diverse landelijke en lokale side events, deelname vanuit het bedrijfsleven en alle duizenden fietsers werd het prachtige bedrag van 854.000 euro opgehaald voor de strijd tegen kanker.
 
Ride for the Roses 2016
De 19e editie van het bijzondere fietsevenement vindt plaats op 4 september 2016. Vanaf 15 oktober is inschrijven mogelijk op www.ridefortheroses.nl

Publicatiedatum: