Inschrijven t/m 25 augustus

Workshop beheers Xylella met bedrijfshygiëne

Xylella is een quarantaine-organisme met veel verschillende waardplanten en kan lang symptoomloos voorkomen in planten. Om te voorkomen dat deze ziekte ook in Nederland terechtkomt, is goede bedrijfshygiëne van belang. LTO, Tuinbranche Nederland en Naktuinbouw organiseren in september twee keer de nieuwe workshop 'Beheers Xylella met bedrijfshygiëne'. Schrijf u in vóór 26 augustus 2015 en ontdek op 1 of 10 september hoe u Xylella geen kans geeft het materiaal op uw bedrijf aan te tasten.

U komt meer te weten over de Xylella-bacterie. De nadruk ligt op bewustwording van beheersmaatregelen die u kan nemen, zodat Xylella-besmetting voorkomen kan worden. Daarnaast ontvangt u concrete handvatten voor het vaststellen van risico’s welke direct op uw bedrijf toegepast kunnen worden. Ook gaat u aan de slag met het maken van verbeterplannen. De workshop geeft de noodzakelijke kennis, vaardigheden én inzichten om goede bedrijfshygiënemaatregelen te nemen: van desinfectie tot het slimmer inrichten van processen.

Vragen die onder andere aan de orde komen zijn:
  • Wat is Xylella? Wat zijn de symptomen?
  • Wat gaat er gebeuren als deze bacterie gevonden wordt?
  • Waar bevinden zich de verspreidingsrisico’s voor mijn bedrijf?
  • Welke maatregelen kan ik nemen om verspreiding te voorkomen
  • Hoe kan ik mijn kwaliteitssysteem hierop aanpassen?
Deze workshop is een samenwerking tussen LTO, Tuinbranche Nederland en Naktuinbouw en is specifiek ontwikkeld voor inkopers van plantmateriaal in de sector boomkwekerij en vaste planten (open veld).

Waar & wanneer
De workshop wordt twee keer georganiseerd (14.00 - 19.15 uur): dinsdag 1 september bij ZLTO in 's Hertogenbosch (Onderwijsboulevard 225) en donderdag 10 september bij Tuinbranche Nederland in Zeist (Arnhemse Bovenweg 100). Kosten zijn € 225,- per deelnemer.

Leden van LTO en Tuinbranche Nederland krijgen een korting van € 25,- en betalen € 200,-.

U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier. Graag ontvangen wij uw inschrijving uiterlijk 25 augustus 2015.

bron: Naktuinbouw

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven