Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Louise Gadoury, Sierra Flower;

"Cymbidium uit Nieuw Zeeland: "De diamant onder de snijbloemen"

Na de vier hoogtepunten in sierteelt - Kerst, Valentijnsdag, Pasen en Moederdag - zakt vraag en aanbod naar bloemen in de regel behoorlijk. In elk geval geldt dat voor Canada, maar de cymbidium vormt daarop een uitzondering. In de zomermaanden is de bloem, afkomstig uit Nieuw Zeeland, populair in met name bruidsboeketten. Volgens Louise Gadoury, bij Sierra Flower verantwoordelijk voor de marketing, wordt de cymbidium vaak als de 'diamant onder de snijbloemen' beschouwd.


Foto's genomen van Facebook: Sierra Flower Finder.

Reputatie hooghouden
"In deze tijd van het jaar vinden er traditioneel veel huwelijken plaats en de cymbidiums zijn erg gewild in bruidsboeketten. Er worden dan ook hoge eisen aan de bloemen gesteld en het is voor ons van het grootste belang dat ze in optimale staat bij de consument terecht komen," vertelt Gadoury. Daartoe moet niet alleen de temperatuur in de kassen optimaal gemonitord worden, maar ook de condities waaronder zij vervoerd worden. Om de bloemen in goede conditie te houden, is een tot in de puntjes geregelde en gestroomlijnde logistiek dan ook een must. Sierra Flower zit hier dan ook bovenop. "Zo maken wij, bijvoorbeeld, gebruik van zogenaamde Thermocrons - kleine apparaatjes die bij de bloemen in de dozen worden gedaan en de temperatuur nauwkeurig in de gaten houden."

Waarom Nieuw Zeeland?
Cymbidiums worden op veel plaatsen in de wereld geproduceerd, maar Sierra Flower heeft een voorkeur voor soorten uit Nieuw Zeeland. "Vanaf nu t/m november zijn de cymbidiums uit Nieuw Zeeland van uitermate hoge kwaliteit. Volgens Gadoury zijn er maar zeer zelden problemen met deze bloemen. "Op de kwekerij in Nieuw Zeeland zijn de standaarden heel hoog en wat niet voldoet, om wat voor reden dan ook, versturen zij simpelweg niet."


Productie van cymbidium bij Sierra Flower in Nieuw Zeeland.

Wanneer het seizoen in Nieuw Zeeland voorbij is, importeert Sierra Flower weer bloemen uit andere landen. "In de herfst richten wij onze blik weer op de Afrikaanse cymbidium en rond de Valentijn komt de bulk uit Nederland," aldus Gadoury.


Sierra Flower
Sierra Flower is een groothandelaar in Canada en bevoorraadt met name de oostelijke delen van het land. "Het merendeel van de bloemen die wij importeren, komen uit Zuid-Amerika, maar verder komen producten uit alle hoeken van de wereld."
 
Voor meer informatie:
Sierra Flower
Louise Gadoury
Email: louise@sierraflower.com
www.sierraflowerfinder.com


Publicatiedatum: