Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

91% chrysantentelers voor gezamenlijke promotie en onderzoek

Van de ondernemers die 60% van de snijchrysantenomzet vertegenwoordigen, stemde woensdag 1 juli 2015 91% ermee in om de komende jaren promotie- en onderzoeksgeld collectief op te brengen. Via stek en omzet was de afgelopen jaren al ongeveer 5 ton voor beide doelen beschikbaar. De stemming vond plaats tijdens de productbijeenkomst Chrysant bij Anthura in Bleiswijk, die namens de FPC Chrysant door Henny Bruggeman (FloraHolland) was georganiseerd.



Daarnaast wordt de aanvraag voor Europees geld de komende tijd verder opgesteld. De aanvraag wordt in februari 2016 ingediend. In november 2016 wordt de uitslag verwacht. Bij een positieve beslissing komt vanaf 2017 veel Europees geld beschikbaar, waarmee de afzet van chrysanten kan worden gestimuleerd tegen een zeer beperkte meerbijdrage uit het vak.

David van Tuijl gaf tijdens de bijeenkomst uitleg over de besluitvorming omtrent de ingediende onderzoeksvoorstellen en de besteding van de onderzoeksgelden. “Kostprijsbeheersing en tripsbestrijding hebben de hoogste prioriteit gehad. Dat verandert naar verwachting de komende tijd niet,” aldus Van Tuijl.

Bron: LTO Glaskracht Nederland

Publicatiedatum: