Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aart Buizer, Fresco Flowers

"Lagere volumes bloemen uit Kenia, maar wel goede kwaliteit"

Tholen - De weersomstandigheden hebben de afgelopen maanden voor dagelijkse gespreksstof gezorgd, maar op de bloemenhandel heeft het ook daadwerkelijk invloed. In Nederland, maar ook in exportlanden als Kenia en Ecuador was er sprake van uitzonderlijke weersomstandigheden. De extreme neerslag heeft niet alleen invloed op bloemen op het moment zelf, maar ook op de grond en daarmee ook de bloemen die later moeten groeien.

Weersinvloeden
Aart Buizer van Fresco Flowers, een bloemenverwerkingsbedrijf gevestigd op de bloemenveiling in Aalsmeer, merkt de invloed van de weersomstandigheden ook op de aanvoer van bloemen vanuit Oost-Afrika: "De weersomstandigheden in mei en juni hebben zoals bekend behoorlijke invloed gehad op de algehele bloemproductie vanuit landen in Afrika, als Kenia en Ethiopiƫ. Onze producties in Kenia vanuit Nanyuki en Timau zijn gelukkig redelijk tot goed op niveau gebleven, ondanks de vele regen die daar is gevallen. Daarentegen heeft de regenval wel meer effect gehad op de productie in het gebied Naivasha, daar hebben we dan ook te maken gehad met een volumedip. De kwaliteit van de bloemen is overigens goed te noemen."

Koude nachten, goede prijzen
Momenteel zijn de nachttemperaturen laag, meldt Aart: "Koude nachten zijn wel gebruikelijk voor deze periode, daarnaast vallen er hier en daar nog steeds wat spetters regen. Deze ingrediƫnten zorgen ervoor dat de bloemenproductie ook de komende weken zeer vermoedelijk aan de lage kant zal zijn. Omdat niet alleen Afrikaanse landen, maar ook Nederland een heel nat voorjaar heeft gekend, is het gevolg dat er lagere volumes zijn van verschillende producten. Deze lagere volumes in de markt, in combinatie met koele temperaturen in onze belangrijkste afzetlanden binnen Europa, zorgen voor goede prijzen."

Voor meer informatie:
Aart Buizer
Fresco Flowers
Tel: 0613130231
[email protected]
www.frescoflowers.nl