Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paul Mwangi, Zedgee Ltd

Extreme neerslag zorgt voor problemen in Keniaanse bloemenproductie

"De weersomstandigheden hebben veel invloed op onze bloementeelt in de buitenlucht, zoals wij dat doen. Elk type extreem weer, of het nu droogte is of regen, heeft invloed op de conditie van de bloemen," vertelt Paul Mwangi, werkzaam bij bloemenkwekerij en -exporteur Zedgee Ltd in Nairobi, Kenia. De zware regenval in de afgelopen weken was erg veel, maar heeft op het bedrijf niet tot grote uitval geleid. De overstromingen die veroorzaakt zijn door de regenval, hadden vooral invloed op het transport van de tuinen naar verwerkingsstations en naar het vliegveld.

Zedgee levert jaarrond zomerbloemen. Door de ligging dicht bij het vliegveld, kunnen bloemen in theorie binnen 48 uur van tuin naar (Nederlandse) vaas gaan. "Zelfs met de heftige recente weersomstandigheden is het gelukt om dit te halen. De conditie van de bloemen is wel beïnvloed door de weersomstandigheden. De kwaliteit van de bloemen is door de vele regenval iets minder. Daarnaast is het volume kleiner, maar gelukkig konden we nog steeds elke twee dagen bloemen op de veiling brengen," vervolgt Paul.

Dat de regen zo heftig zou zijn had naar eigen zeggen niemand zien aankomen, ook de Keniaanse overheid niet. "Binnen de luchtvracht waren er wat moeilijkheden, ook in combinatie met de heftige overstromingen in Dubai. Zo was luchtvracht met Emirates de afgelopen tijd niet altijd mogelijk, maar Zedgee heeft naar eigen zeggen de bloemen altijd weg kunnen sturen. "Er was geen dag waarop bloemen moesten achterblijven."

Voor meer informatie:
Zedgee Ltd
+254763367000
E: [email protected]
https://zedgee.co.ke/