Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Al met al een hele klus om allerlei risico's uit te sluiten"

Telers aangesloten op Warmtenetwerk Westland

Vorige week zijn er weer twee bedrijven uitgerust om aangesloten te worden op het warmtenet van Warmtenetwerk Westland. Dit wordt in vaktermen koud in bedrijfstellen genoemd. Tijdens deze werkzaamheden worden de afleversets getest. Vanaf nu zijn Lans Tomaten Maasdijk en Roy Batist van Batist Gerbera's er ook helemaal klaar voor.

Bij het testen van het afleverset worden verschillende componenten getest zoals temperatuur- en drukopnemers, de pompinstellingen, regelkleppen en de afsluiters, de debietmeting voor de hoeveelheid warmte, de koppeling van de afleverset en de tuinbouwcomputer voor de klimaatbeheersing in de kas. En als laatste ook heel belangrijk: de storingscontacten, deelt Warmtenetwerk Westland in een update waarin men speciaal dank uitspreekt voor Quetech dat de werkzaamheden voor aansluiting begeleid. "Al met al een hele klus om allerlei risico's uit te sluiten."

Onlangs kregen de eerste telers ook al een introductiecursus over de warmtehandel die ze straks kunnen gaan doen via het netwerk.

De ambitie met Warmtenetwerk Westland is om in 2030 een capaciteit van 500 MW warmte te bereiken, waarmee twee derde van de warmtevraag van de glastuinbouw in de regio Westland aardgasvrij kan worden ingevuld.

Voor meer informatie:
Warmtenetwerk Westland
www.warmtenetwerkwestland.nl

Publicatiedatum: