Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koploper glastuinbouw krijgt podium in De Balie in Amsterdam

Nederland staat internationaal bekend om haar glastuinbouw, maar in eigen land is niet iedereen onverdeeld enthousiast over de sector. Is de sector onterecht onbemind? Om die vraag draaide het onlangs in De Balie in Amsterdam, in een sessie uit de serie 'Koplopers'.

In de serie De Koplopers ontmoet Teun van de Keuken mensen die oplossingen van de toekomst nu al in de praktijk brengen. Wat kunnen we van deze koplopers leren? Hoe vertalen we hun praktijkervaring naar politieke samenwerking – zodat de rest van Nederland ook mee kan in de transitie?

Frank van der Helm, associate lector Levende Plantenteeltsystemen bij Hogeschool Inholland, gaf in Amsterdam college waarin de plant centraal stond. Architect Jago van Bergen van Van Bergen Kolpa Architecten gaf ook college, over de relatie tussen kas en stad. Ook aan tafel: Peter van Hulten van Van der Avoird Trayplant en Eveline Stilma van Inno Plant.

In De Balie tuinbouwstudenten Renzo Grootscholten en Bas du Mortier. Zij werden gevraagd naar hun visie op de Klaas Knot-kritiek en het debat over de toekomst van de sector dat daarna is aangeslingerd. Dat Knot daarna zijn keutel weer introk, dat haalde de media helaas niet of nauwelijks, stipten de tuinders in spé aan.

De bijeenkomst in De Balie vond plaats op 24 juni. Later die week, op 26 juni, verzamelde een bonte verzameling mensen zich in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum ook om over de toekomst van de glastuinbouw, en in bredere zin de land- en tuinbouw, te spreken. Bekijk een verslag van die bijeenkomst hier terug.

Publicatiedatum: