Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderzoeks- en ontwikkelingscentrum voor vertical farming geopend in Den Haag

Infinite Acres opende op 10 juni een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum op haar Nederlandse hoofdkantoor in Den Haag. Volgens de Nederlands-Amerikaanse technologiedochter van verticaal farmbedrijf 80 Acres Farms wereldwijd het eerste in zijn soort.

Het Field Lab met Experience Center ligt vlak bij het Westland, het grootste glastuinbouwgebied van Nederland. Het vormt dan ook de perfecte locatie voor deze hub voor industriële innovatie en duurzame voedselproductiemogelijkheden, vinden ze in Den Haag.

80 Acres Farms heeft vertical farms Verenigde Staten en Europa. In het nieuwe centrum werken onderzoekers en experts van Infinite Acres zij aan zij met partnerbedrijven als Siemens, Signify, SICK en TTA die het centrum rechtstreeks ondersteunen. De faciliteit biedt daarnaast ook ruimte aan studenten voor het doen van onderzoek. Infinite Acres is lid van de Club van 100 van de Universiteit van Wageningen en hoopt met dit Field Lab de samenwerking verder te versterken. Ook wil het bedrijf de TU Delft en andere Nederlandse en Amerikaanse universiteiten bij dit initiatief betrekken.

Wereldwijd profijt
Tisha Livingston, CEO van Infinite Acres en medeoprichter van 80 Acres Farms, over het nieuwe Field Lab in Den Haag: "Zonder samenwerking is er geen innovatie. Door met onze partners aan de slag te gaan in ons onderzoekscentrum, sluiten we de feedbackloop en versnellen we het leerproces. Het is een ruimte om samen te werken, een plek om te innoveren en om ons in te zetten voor het oplossen van wereldwijde problemen."

Samenwerking in vertical farming
Dirk de Bilde, CEO Siemens Nederland, zegt over de samenwerking met Infinite Acres: "Met uitdagingen als bevolkingsgroei en klimaatverandering die naast andere ernstige gevolgen leidt tot bodemdegradatie, moeten we de traditionele voedselproductie heroverwegen. Digitalisering en geavanceerde technologieën zoals AI zijn essentieel om de duurzaamheidsimpact in de voedselproductie en verticale landbouwindustrie te vergroten – en het zijn mensen die deze technologie ontwikkelen om anderen positief te beïnvloeden. De opening van het Field Lab en Experience Center is een belangrijke mijlpaal en zet een nieuwe standaard voor samenwerking in vertical farming. Het toont onze gedeelde inzet voor een duurzamere toekomst."

Voor meer informatie:
Infinite Acres
[email protected]
www.infinite-acres.com

80 Acres Farms
[email protected]
www.80acresfarms.com

Publicatiedatum: