Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kolster viert 80-jarig bestaan

Tijdens de aanstaande FlowerTrials worden de relaties van de Boskoopse veredelaar Kolster rondgereden in een golfkar, terwijl in 1944 de verkoop en aflevering van struiken nog per bakfiets en schouw ging. Oprichter Piet Kolster heeft dit niet lang kunnen doen, al in 1953 overleed hij en werd het bedrijf voortgezet door zijn vier zonen. Onder hen groeide Kolster uit tot een succesvolle handelskwekerij.

Neus voor innovatie
In 1968 zette kleinzoon Peter zijn passie voor planten in om het bedrijf verder uit te bouwen. Peter had én heeft een echte neus voor innovatie. Vanwege de opkomst van gemengde boeketten besloot hij zich te richten op de veredeling van snijheesters en is daarin wereldwijd uitgegroeid tot een grote speler.

Peter en Robert-Jan Kolster

Magical
In 1996 en 2001 traden Peters zonen Robert-Jan en Martin ook toe tot het bedrijf. Al vroeg leerden zij het vak bij vader. Samen met Arno Nolet en Wouter den Hollander zetten zij het bedrijf op magische wijze op de kaart. Vanaf 1998 zette Kolster BV namelijk haar beste (snij)heesters en planten onder de naam Magical in de markt. Magical is inmiddels een begrip in de sierteelt, niet alleen door de bekende Hortensia's, maar door een breed scala aan snij- en tuinproducten.

Vier het mee!
Anno 2024 heeft Kolster BV honderden rassen onder licentie, een kwekerij van 10 hectare, een wereldwijd netwerk en export naar 90 landen. Het team van 25 medewerkers vierde onlangs het 80-jarig bestaan met een walking dinner in Boskoop. Tijdens de FlowerTrials is het de beurt aan relaties en bezoekers om het jubileum mee te vieren. De lekkernijen, bubbels en een limited edition Sportcap staan van 11-14 juni klaar! Het team van Kolster ontvangt je graag op haar eigen bedrijfslocatie in Boskoop. Op diezelfde locatie ontmoet je ook Kolsters partners HOKO Breeding en Walter Blom Plants.

Magical Garden Tour
Naast het bezoeken van de stands van Kolster, HOKO, Walter Blom en Magical Garden Plants of het cateringplein, kunnen bezoekers ook mee op Magical Garden Tour. Onder begeleiding van het verkoopteam krijg je een rondrit in een golfkar over de 10 hectare grote kwekerij. Mederwekers geven een kijkje achter de schermen, ook kan men de fijne kneepjes van het opzetten van stage III weefselkweek leren, onder begeleiding van laboratoriummedewerkers van Walter Blom Plants.

Wil je dit alles meemaken, meld je dan aan via www.flowertrials.com en kom langs van 11 tot 14 juni bij Kolster BV, Rijneveld 122a in Boskoop.

Voor meer informatie:
Kolster
+31 (0)172 218 197
www.kolster.nl

Publicatiedatum: