Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

GrootGroenPlus krijgt financiële ondersteuning EPS voor handelsplan

In december 2023 riep Stichting European Plant Support (EPS) op tot het indienen van innovatieve plannen om de boomkwekerijsector vooruit te helpen. Vakbeurs GrootGroenPlus besloot daarop het plan voor project Kansrijk groen in te dienen. Deze aanvraag is goedgekeurd, waardoor gestart kan worden met de uitvoering.

Internationale bezoekers
Een van de doelstellingen van GrootGroenPlus is het aantal internationale deelnemers en bezoekers uit te breiden. Een manier om dit te doen, naast de jarenlange praktijk van het uitnodigen en begeleiden van internationale journalisten, is het uitnodigen van buitenlandse inkopers, tuincentra en belangenorganisaties.

Door middel van dit project kan in het stimuleren van internationale bezoeken aan GGP een specifieke focus worden aangebracht op potentiële standhouders en op het bevorderen van de handel in boomkwekerijproducten met een nadruk op het visuele aantrekkelijke segment en aanverwante technologieën.

Zorgvuldig geselecteerde gasten
Om hier invulling aan te geven, wordt in samenwerking met onder andere journalisten en door het aangaan van lokale contacten met Nederlandse ambassades en kwekersverenigingen in de doellanden een groep van zorgvuldig geselecteerde gasten samengesteld. In hoofdzaak wordt gedacht aan het uitnodigen van gasten vanuit Oost-Europa voor een geheel verzorgde reis.

Deze gasten zullen worden uitgenodigd voor 2 tot 3 dagen, waarbij ze ook een dag aanwezig zullen zijn op de 34e editie van vakbeurs GrootGroenPlus, gehouden van 2-4 oktober 2024 in Zundert. Ook zullen ze een dag een externe excursie langs vier deelnemers in de regio volgen. Daarnaast zullen ze verschillende segmenten van de groensector bezoeken.

Financiële ondersteuning EPS
GrootGroenPlus heeft EPS verzocht om financiële ondersteuning voor in ieder geval de missie van 2024, maar wellicht ook voor herhaling in komende jaren. Met de bijdrage van EPS kan onder meer een goed programma voor de gasten worden geregeld.

EPS is voornemens om in de tweede helft van dit jaar nogmaals een oproep te doen en daarmee een tweede ronde uit te schrijven.

bron: GrootGroenPlus

Publicatiedatum: