Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Incotec en Croda brengen whitepaper uit over abiotische stress

Zaadverbeteraar Incotec, onderdeel van Croda Agriculture, heeft een whitepaper uitgebracht over abiotische stress: 'Mitigating Abiotic Stress to Create Resilient Crops'. Het rapport is tot stand gekomen met input van experts op dit gebied van Incotec en Croda en met bijdragen van onder andere Dr. Rosa Dominguez-Espinosa (Syngenta), Dr. Agnieszka Doroszuk en Professor Ben Scheres (Rijk Zwaan), Professor Edvaldo Aparecido Amaral da Silva (São Paulo State University) en Hubert Ehouman (UPL).

Marcia Werner, Directeur Onderzoek en Technologie, Incotec: "Het weerbaarder maken van planten tegen extreme omgevingsfactoren wordt steeds belangrijker op onderzoeks- en ontwikkelingsgebied. Abiotische stress kan de plant direct beschadigen of biologische reacties uitlokken die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid en de opbrengst van de plant. Door de stressreactie van de plant te beïnvloeden, kunnen we de plant weerbaarder maken, en de opbrengst verhogen, zelfs onder slechtere klimatologische omstandigheden. Hoewel de innovatie op het gebied van abiotische stress groeit, staan we nog maar aan het begin van wat er mogelijk is. Het blijft een uitdaging en er zijn nog veel verschillende onderzoeksrichtingen te verkennen. Onze nieuwe whitepaper gaat in op enkele van de benaderingen en oplossingen die worden ontwikkeld, beschrijft de diverse uitdagingen waarmee onderzoekers van abiotische stress worden geconfronteerd en hoe we deze kunnen aangaan om deze innovatie een impuls te geven."


Marcia Werner, Directeur Onderzoek en Technologie, Incotec

De whitepaper 'Mitigating Abiotic Stress to Create Resilient Crops' kan worden gedownload van de website van Incotec.

Voor meer informatie:
Incotec Europe B.V.
www.incotec.com

Publicatiedatum: