Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe collega salesteam bij MeerDeur

Tholen - Wat doe je als je uit een tuindersgezin komt, maar je vader zegt dat je geen tuinder moet worden? Het overkwam Sem Koot, die dat negatieve advies kreeg van zijn vader. Na wat zoeken kwam hij terecht bij een studie autotechniek. Na twee jaar maakte hij de switch naar het schildersvak. "Dat heb ik tien jaar gedaan, en het laatste jaar was ik ook bezig met klussen opnemen en calculeren. Dat vond ik eigenlijk leuker, en daar zit ook meer toekomstperspectief in."


V.l.n.r.: Dylan van der Geest, Mitchell van der Meer, Erik Huijsmans, Jelle Aalbregt en Sem Koot

Via Mitchell van der Meer, die Sem al kent sinds de basisschool, kwam MeerDeur toen op z'n pad, na een gesprekje in de sportschool. Zodoende werkt Sem sinds kort bij MeerDeur, waar hij commercieel medewerker is bij de verkoop binnendienst, en dat bevalt prima. "Wat me vooral opvalt, is dat het werk nooit ophoudt. Constant bezig zijn, dat vind ik leuk om te doen."

Maar nog even terug naar het carrièreadvies van Sems vader: waarom ontraadde die een loopbaan als tuinder? "Hij vond het altijd leuk en mooi, maar je bent wel zeven dagen in de week aan het werk, en hij vond het jammer dat hij daardoor minder tijd had voor ons. Daar wilde hij me voor behoeden, zodat ik ook tijd zou hebben voor m'n omgeving."

Sems vader heeft de tomatenkas van vijf ha inmiddels vier jaar geleden verkocht – zijn broer is wel actief als tuinder, in de komkommers. Maar ook bij toeleveranciers kan je prima aan het werk zonder de sector helemaal achter je te laten, weet Sem inmiddels. "Het voelt goed en vertrouwd – en ik herken veel uit het verleden in het werk wat ik nu doe. Ik begrijp het belang van een goede deur, daar kan je echt het verschil mee maken."

Het leukste aan het werk vindt Sem de onderhandelingsgesprekken. "Deze gesprekken verlopen vaak op een dynamische manier, waarbij we altijd als doel hebben de juiste deur te bieden. Dankzij de kennis binnen MeerDeur over de klanten en hun behoeften, slagen we erin om de klantvraag te beantwoorden."

En het eindproduct is waar het natuurlijk allemaal om draait. "Dat blijft mooi om te zien, zeker als je met bijzondere deuren werkt, zodat je er bijvoorbeeld opeens een verkoopt van zes en een half bij vier en een halve meter voor hele grote kassen. Dat is mooi, dat je ziet wat je verkoopt. Dan zeggen ze bij de productie bijvoorbeeld: "Moet je nu eens komen kijken wat je hebt verkocht. En dan sta je met z'n allen te glunderen," besluit Sem lachend.

Voor meer informatie:
Meerdeur
Westlandseweg 11
2291 PG Wateringen
Tel: 0174 280 777
[email protected]
www.meerdeur.nl

Publicatiedatum: