Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Henk Braam - De Zonnebloem Jonge Planten

Varens tijdens Flowertrials

Tholen - Sinds de oprichting van Henk Braam in 2009 ligt de focus op het kweken van jonge varens voor de wereldmarkt. In de loop der jaren heeft het bedrijf aanzienlijke groei doorgemaakt, evenals het assortiment van varens. Op dit moment vermeerdert Henk Braam ongeveer 200 soorten varens, waaronder winterharde varianten (bladverliezende en bladhoudende) en tropische varens.

Tropische varens worden voornamelijk gebruikt als kamerplanten in Europa, terwijl op andere continenten het ophangen van varens in potten tijdens de zomer gebruikelijker is. Daarnaast zijn varens populair voor groene wanden en terrariums.

Winterharde varens dienen deels als kamerplanten, maar vinden vooral hun plaats in tuinen of als decoratieve elementen op het terras. In het voorjaar brengen ze prachtige ontluikende bladeren voort, wat een extra visueel effect in de tuin creƫert.

De meeste soorten worden vermeerderd door sporen (zaaien), maar daarnaast produceert Microferns BV ook 40 soorten varens via weefselkweek, geleverd in 144-gaats weefselkweek trays die indien gewenst in een andere plugmaat kunnen worden verspeend.

Op de flowertrials kunt u een groot deel van het assortiment van Henk Braam vinden bij het zusterbedrijf De Zonnebloem Jonge Planten. We bieden varens aan in verschillende vormen, waaronder zaaibakken, kleine pluggen (252 in een tray) tot 7 cm pluggen (28-gaats), en diverse tussenliggende maten. Dankzij moderne verspeentechnieken kan de klant de gewenste plugmaat bepalen, en het is zelfs mogelijk om gebruik te maken van eigen trays van de klant.

We nodigen u graag uit om ons assortiment en de mogelijkheden te ontdekken in week 24.

Voor meer informatie:
Henk Braam B.V.
Tel: 0297342865
[email protected]
www.henkbraam.nl

De Zonnebloem Jonge Planten
Kalslagerweg 20
1424 PM De Kwakel
Tel.: +31 (0)297 348 100
[email protected]
www.zonnebloem.com