Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

CDA: Glastuinbouw in Rijnsburg heeft toekomst

Wat brengt de toekomst voor het glastuinbouwgebied Rijnsburg-Noord alias Trappenberg-Kloosterschuur? Of telers 'geen interesse' meer zouden hebben in het gebied of dat het de Gemeente is die op de grond aast en er andere plannen mee heeft is (al langer) onduidelijk, feit is dat die laatste, de Gemeente Katwijk, gronden rond de Voorhouterweg in Rijnsburg gaat overnemen van de Greenport Ontwikkelingsmaatschappij (GOM).

Uit een collegevoorstel zou niet duidelijk blijken 'dat de primaire doelstelling voor deze gronden is om bij te dragen aan de versterking van de Greenport, en in het bijzonder de glastuinbouw', zo zegt het CDA in een ingezonden stuk in krant RTV Katwijk. Voor de partij zou dat echter wel zo moeten zijn en is de grond primair bedoeld voor ondernemers in de glastuinbouw, en daarom dient men, samen met een aantal andere partijen, een voorstel in om dit in de plannen te specificeren. Op 30 mei volgt stemming.