Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwbouw voor WUR in Bleiswijk

Op 7 mei 2024 hebben Wageningen University & Research (WUR) en Bom Group een overeenkomst ondertekend voor de nieuwbouw van een onderzoekscentrum in Bleiswijk. Dit nieuwe centrum, met een oppervlakte van ruim 8700 m², wordt gerealiseerd aan de Violierenweg, naast het bestaande kassencomplex.

Het ontwerp van het nieuwe gebouw is van Van Bergen Kolpa Architecten en omvat zowel een onderzoekscentrum als een ontvangstgebouw dat is voorbereid op toekomstige ontwikkelingen. In dit centrum zal WUR projecten uitvoeren met behulp van de nieuwste materialen en technologieën.

Hoofdaannemer
Bom Group treedt op als hoofdaannemer voor de bouw van dit hightech complex en werkt daarbij samen met verschillende partners aan een volledig turnkey oplevering. Onder de samenwerkende partijen is Smiemans Projecten, verantwoordelijk voor het ontwerp van het voorgebouw met een bijzondere entree en ontvangstruimte. Dit gebouw zal beschikken over een entresol en meerdere vergader- en werkruimtes. PB-tec verzorgt de complete water- en elektrotechnische installatie, inclusief de regeltechniek van de 24 onderzoeksafdelingen. Voor de controle van deze afdelingen zal PB-tec een Hoogendoorn IIVO procescomputer installeren.

"Winterlicht kas"
De onderzoeksafdelingen in het nieuwe complex zullen de modernste kassenbouwtechnieken demonstreren, waaronder geavanceerde ontvochtigingssystemen gebaseerd op het semi-gesloten kas principe. Het complex is uitgerust met zonnepanelen en een warmtepomp met ondergrondse koude- en warmteopslag. Bom Group en WUR hebben eerder succesvol samengewerkt aan diverse state-of-the-art onderzoekskassen, zoals de "Winterlicht kas", de "Fossielvrije kas 2030" en het Estidamah-complex in Saoedi-Arabië.

Het bouwteam staat nu voor de taak om alle wensen van WUR tot in detail uit te werken. Naar verwachting start de bouw eind dit jaar en zullen de eerste onderzoeken in het nieuwe complex begin 2026 van start gaan.

Voor meer informatie:
Bom Group
Tel: +31(0)174 629 441
[email protected]
www.bomgroup.nl

Publicatiedatum: