Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hester Maij benoemd tot algemeen voorzitter, Zilveren speld Jaap Bond

Dinsdag 7 mei heeft KAVB een extra algemene ledenvergadering gehouden, waarin afscheid is genomen van scheidend voorzitter Jaap Bond en Hester Maij is gepresenteerd als zijn opvolger. Door vicevoorzitter Arie Wesdorp werd teruggeblikt op de 4,5 jaar voorzitterschap van Bond. Belangrijke onderwerpen waarmee Jaap Bond aan de slag is gegaan, waren de coronamaatregelen, de Verbindend Verklaring als basis voor collectief bloembollenonderzoek en het weer meer zichtbaar maken van de KAVB in tal van overlegsituaties. Als dank voor zijn grote inzet kreeg hij hiervoor van het Hoofdbestuur de Zilveren KAVB-speld.

Vervolgens werd de procedure voor de verkiezing van een nieuwe voorzitter toegelicht. Daarbij was een belangrijke rol weggelegd voor de kringen, die zich mochten uitspreken over de profielschets en kandidaten mochten aandragen. Uit de aangedragen kandidaten is door de sollicitatiecommissie een aantal potentiƫle kandidaten geselecteerd, waarmee gesprekken zijn gehouden. Hester Maij is voorgedragen, waarmee unaniem is ingestemd door het Hoofdbestuur. Tijdens de vergadering heeft zij zich kort voorgesteld. Omdat er geen tegenkandidaten waren, hoefden de leden niet te stemmen over de voordracht.

Hester Maij heeft in haar werkzame leven veel ervaring opgedaan in plaatselijke en regionale politieke functies en was de afgelopen vier jaar directeur Public Affairs bij FrieslandCampina. Ze realiseert zich dat de bloembollensector het op dit moment niet altijd even gemakkelijk heeft. Er is kritiek vanuit de maatschappij en overheden stellen soms regels vast die niet passen in de praktijk van alle dag. "In dat laatste is de sector niet uniek. Het is mijn ervaring dat de overheid en de politiek niet altijd een goed beeld hebben van hoe een sector in elkaar zit. Het is daarom belangrijk om steeds weer uit te leggen hoe zaken in werkelijkheid gaan in de sector. Het blijft nodig om dat verhaal en onze ambitie telkens weer te vertellen."

Inmiddels heeft ze zich al een beeld gevormd van de bloembollensector. "Ik ben onder de indruk van het ondernemerschap en de innovatie in de sector. Er gebeurt al veel als het gaat om anders telen, maar er is ook een langetermijnvisie nodig. Daarvoor zal de KAVB een uitvoeringsagenda moeten opstellen."

bron: KAVB

Publicatiedatum: