Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hermans Energy Solutions

"Meer vraag vanuit telers naar onze semitransparante zonnepanelen"

Drie zussen en een zwager die samen een technisch bedrijf runnen, dat zie je niet vaak. Die constatering doet ABN AMRO in gesprek met Marceline, Florentine en Kathelijn van Heijst en zwager Rik van Ogtrop. Zij namen het bedrijf, Hermans Energy Solutions, in 2019 van vader Dirk over.

In gesprek met de bank vertellen ze hoe het kan dat het bedrijf de naam Hermans heeft, terwijl ze zelf Van Heijst heten, hoe ze met de combinatie werk en priv├ę omgaan in het familiebedrijf en hoe ze zich sinds de bedrijfsovername door de coronapandemie en energiecrisis heen hebben geslagen.

Het bedrijf levert diverse glasproducten, zonnepanelen en batterijen. De drijvende kracht hierachter blijkt voor een deel vader Dirk, maar Rik wijst ook op klantvragen. ''Door de stijgende gasprijzen en de wil om te verduurzamen is er bijvoorbeeld meer vraag vanuit telers naar onze semitransparante zonnepanelen. Die zijn natuurlijk perfect voor kassen. Vervolgens willen ze de energie ook kunnen opslaan en ga je kijken of je dat ook kunt aanbieden. Dat leidde tot Hermans Technipower, waarmee wij ons op de levering van batterijen voor bedrijven en particulieren richten."

Tijdens Kom in de Kas in Nootdorp was een dergelijk project met transparante zonnepanelen te zien.

Hermans Techniek begon als leverancier van voorgeïsoleerde leidingen, buffervaten en warmtewisselaars in Kaatsheuvel. Na de overname door Dirk van Heijst in 2004 breidde het bedrijf uit met diverse producten: zonnepanelen (Hermans Technisolar), energiebesparende glasproducten en veiligheidsglas (Hermans Techniglaz) en batterijen (Hermans Technipower).

Bron: Financial Focus, ABN AMRO

Voor meer informatie:
Hermans Technisolar
Weg en Bos 17
2661 DG Bergschenhoek
Tel.: +31 (0)10 5241007
[email protected]
www.hermanstechnisolar.nl
www.hermanstechnipower.nl

Publicatiedatum: