Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

€5 mln voor plasmatechnologie VitalFluid

Future Food Fund, Graduate Entrepreneur, Horticoop en Innovation Industries ondersteunen VitalFluid in een financieringsronde van €5 miljoen. VitalFluid ontwikkelt Plasma Activated Water (PAW) toepassingen, die een duurzaam alternatief bieden voor chemische gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen. VitalFluid werkt samen met spelers in de glastuinbouw waar plasmasystemen 24/7 draaien op meerdere locaties in de VS, Europa en Afrika. De investering stelt VitalFluid in staat om verdere marktintroductie te versnellen.


Freya Natural Nitrogen

Actief bij grote telers
In een onweersbui veroorzaakt bliksem de natuurlijke transformatie van water en lucht naar Plasma Activated Water (PAW). Door dit natuurlijke proces na te bootsen, creëert VitalFluid 'lightning in a box'. Deze on-site PAW productie biedt een natuurlijk en duurzaam alternatief voor de middelen welke momenteel ingezet worden om plantgezondheid te waarborgen. VitalFluid PAW is in tal van teeltproeven getest.

Meerdere plasmasystemen draaien nu 24/7 in kassen over de hele wereld en ondersteunen telers zoals 's werelds grootste verse tomatenteler Azura, Europa's grootste biologische tomatenteler BioSabor in Spanje, de grootste bladgroentetelers in de VS, de rozenteler PortaNova en verschillende andere groentetelers uit Nederland.

Future Food Fund, Graduate Entrepreneur Fund, Horticoop en Innovation Industries, in combinatie met bestaande investeerders, stellen VitalFluid in staat de volgende groeifase in te gaan. De financiering van 5 miljoen euro stelt VitalFluid in staat om zijn PAW testprogramma in glastuinbouw uit te breiden, plasmasystemen verder te optimaliseren voor toepassing op plantgezondheid en de commerciële activiteit te versnellen.

Voor meer informatie:
VitalFluid
Tel: +31 85 0603 025
[email protected]
www.vitalfluid.com

Publicatiedatum: