Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zonnepark voor tuinders NEXTgarden

In glastuinbouwgebied NEXTgarden zet men stappen op weg naar verduurzaming van de teelt. In een recente special van de gemeente Lingewaard worden enkele energieprojecten benoemt. Zo roemt men de aubergineteelt van De Linge Aubergines waar een gasbesparing van tachtig procent is gerealiseerd dankzij gebruik van warmte van een biomassacentrale. Ook hergebruikt de teler CO₂ van een vuilverbrander.

Een andere ontwikkeling in het gebied is de realisatie van een zonneveld in Bemmel, dat bijna volledig onzichtbaar zal zijn voor de omgeving. Dit veld zal de lokale bedrijven van groene energie voorzien. Het is een plan van energiebedrijf Solinoor uit IJzendoorn. Het zonneveld tussen de Heuvelsestraat en de Karstraat in Bemmel zal niet verbonden zijn met het grote elektriciteitsnet, maar aangesloten zijn op het energiesysteem van de tuinders van Lingezegen Energy op NEXTgarden.

Verder kijkt men naar opslag van zonne-energie en mogelijke omzetting naar groene waterstof, waarmee NEXTgarden nieuwe stappen naar een energieneutrale status in 2030 wil zetten.

Bron: NEXTgarden

Publicatiedatum: