Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Labeau start bouw LAB voor Phalaenopsis vermeerdering in Çanakkale, Turkije

Labeau is gestart met de bouw van een laboratorium voor de vermeerdering van Phalaenopsis in Çanakkale, Turkije. De openingsceremonie vond plaats op 16 april, waarbij circa 150 gasten aanwezig waren. Het lab, het zesde in de reeks van Labeau, zal naar verwachting tussen de 25 en 30 miljoen Phalaenopsis planten vermeerderen en is daarmee naar eigen zeggen het grootste laboratorium in zijn soort wereldwijd.


Anja Hark en Febe Floré

Met de toevoeging van het laboratorium in Çanakkale, wordt Turkije de zesde locatie voor weefselkweek van Phalaenopsis voor Labeau. Naast vestigingen in Duitsland, België, Amerika en Slowakije, biedt Turkije het bedrijf niet alleen de nodige extra productiecapaciteit, maar ook een strategische handelslocatie.

Tijdens de ceremonie werd er gesproken door lokale ambassadeurs: de burgemeester, de voorzitter van de OIZ en de plaatselijke gouverneur. Het laboratorium zal werkgelegenheid bieden aan meer dan 200 voltijdse werknemers. De opening van deze nieuwe locatie staat gepland voor eind februari 2025.

Over Labeau
Labeau is in februari van dit jaar ontstaan uit een fusie tussen Hark/Sion en Microflor. Het bedrijf wordt geleid door Febe Floré en Anja Hark en is gespecialiseerd in de veredeling en vermeerdering van jonge sierteeltplanten, waarbij Phalaenopsis het grootste product is. Met circa 950 werknemers en locaties verspreid over Duitsland, België, Amerika, Slowakije, Turkije en Nederland, is Labeau het op één na grootste veredelingsbedrijf voor Phalaenopsis wereldwijd.

Voor meer informatie:
Labeau
https://labeau-breeders.com/

Publicatiedatum: