Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dringende naleving van de voorschriften bij teruggave van CC-containers en CC-legborden bij Veiling Rhein-Maas

Voor een soepel logistiek proces bij Veiling Rhein-Maas is het absoluut noodzakelijk dat alleen CC-containers en CC-legborden worden gebruikt die goed functioneren. Hierbij is het essentieel dat de richtlijnen bij teruggave voor CC-materiaal worden nageleefd. "Helaas stellen we vast dat deze richtlijnen voor CC-materiaal steeds vaker worden genegeerd, waardoor onze logistieke processen aanzienlijk worden verstoord."

Daarom zal Veiling Rhein-Maas, in overeenstemming met de overeenkomst met de moederbedrijven Landgard en Royal FloraHolland, het geretourneerde CC-materiaal steeds nauwlettender blijven controleren. "Indien CC-materiaal niet aan deze richtlijnen voldoet, zijn we helaas genoodzaakt de aangevoerde producten volledig te weigeren. De vrachtwagen zal dan met de afgekeurde eenheden het laaddock moeten verlaten, of de afhaaldienst zal in dit geval niet worden uitgevoerd. We verzoeken u daarom dringend om de geldende voorschriften in acht te nemen bij het terugbrengen van CC-materiaal."

Voorschriften teruggave
Bij de teruggave van CC-materiaal aan onze CC-depots of via de ophaalservice voor CC-containers moeten de volgende richtlijnen in acht worden genomen*:

  • Elke CC-container moet zijn voorzien van zowel een origineel TAG5- slot als een originele metalen CC-tag.
  • De CC-containers (maximaal 10 per stapel) moeten zo worden gestapeld dat alle TAG5-sloten zich aan dezelfde kant bevinden. De bijhorende staanders van de CC-container (altijd 4 stuks) moeten aan de tegenoverliggende zijde uitsteken.
  • Defecte CC-containers en defecte CC-legborden moeten worden gescheiden van intact materiaal. Er moet voor worden gezorgd dat defecte CC-legborden snel en gemakkelijk kunnen worden verwijderd. Dit betekent dat de defecte legborden bovenop de intacte legborden moeten worden gestapeld. Als er meer dan vijf defecte legborden zijn, moeten deze op een aparte, intacte CC-container worden geplaatst.

Voor verdere vragen over deze onderwerpen kunt u contact opnemen met de afdeling logistieke middelen.

*Noot: Zie ook artikel 4.1 van de ‚Allgemeinen Bedingungen für Verpackung und Ladungsträger'.

Bron: Veiling Rhein-Maas

Publicatiedatum: