Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

MPS steunt nieuwe richting Royal FloraHolland: op weg naar 100% gecertificeerde sierteelt

Royal FloraHolland maakte op 28 maart jl. bekend dat vanaf 1 januari 2026 het merendeel van de leden en aanvoerders van Royal FloraHolland gecertificeerd is volgens de eisen van het Floriculture Sustainability Initiative (FSI basket of standards), waarbij wordt toegewerkt naar volledig FSI compliant in 2027.

MPS steunt dit initiatief als belangrijke stap in de verduurzaming van de sierteeltsector. "Dertig jaar geleden zijn wij opgericht door kwekers, voor kwekers en sindsdien helpen wij kwekers tijdens hun duurzaamheidsreis. Met onze online tools en certificaten op het gebied van milieu (MPS-ABC), 'good agricultural practices' (MPS-GAP) en goede werkomstandigheden (MPS-SQ) voldoen kwekers aan alle eisen van FSI."

"De datarapportages en benchmarking van MPS-ABC geven onze 3200 deelnemende kwekers inzicht in hun duurzaamheidsprestaties, zodat zij in één oogopslag zien waar zij kunnen bijsturen in hun bedrijfsvoering. Op ruim 900 locaties hebben kwekers de (veiligheids)eisen van MPS-GAP geïmplementeerd en meer dan 300 kwekers wereldwijd voldoen aan goede werkomstandigheden met MPS-SQ."

"Onze missie is helpen bij het verduurzamen van de sierteeltsector en daarbij is 100% gecertificeerde sierteelt een belangrijke stap, waarbij we reeds gecertificeerde kwekers en niet-gecertificeerde kwekers van harte zullen helpen.

Het volledige bericht van Royal FloraHolland is hier terug te lezen.

Voor meer informatie:
MPS
Middel Broekweg 29
2675 KB Honselersdijk
Tel +31 (0)174 615 715
[email protected]
www.my-mps.com

Publicatiedatum: