Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Middag in teken van veenvrije kalanchoë in ‘de Kas’

Recent kwam in innovatiecentrum 'de Kas' van Van der Knaap Groep een aantal kalanchoëkwekers bijeen om de proef met kalanchoë op alternatieve substraten te bekijken en te bespreken. In 'de Kas' staat dit voorjaar een proef met kalanchoë. Deze worden geteeld op substraten waarin geen veen is verwerkt. De resultaten tot nu toe werden door de bezoekers positief beoordeeld.Proef in 'de Kas'
Maatschappelijke discussies zetten het gebruik van veen onder druk en kwekers krijgen steeds vaker te maken met een vraag vanuit de markt voor veenvrij geteelde kalanchoë. Onder andere vanuit Groot-Brittannië. Reden genoeg om in innovatiecentrum 'de Kas' een proef op te zetten waarin Van der Knaap kalanchoë teelt op substraten zonder veen.

Voor de proef worden vier verschillende substraten gebruikt. Deze bestaan uit grondstoffen, circulair en hernieuwbaar, die al eerder door Van der Knaap Groep zijn getest. Daarnaast maakt Van der Knaap gebruik van kokos, een hernieuwbare grondstof die al veel wordt toegepast in substraten. De resultaten worden vergeleken met een referentiesubstraat op basis van veen. Tijdens de proef wordt de voortgang regelmatig beoordeeld. Niet alleen door Van der Knaap; ook een aantal kwekers bezoekt de proef regelmatig.

Het testen van de nieuwe substraten blijkt in de praktijk lastig vanwege de geautomatiseerde teeltsystemen. In de afdelingen van 'de Kas' kunnen verschillende teeltsituaties worden nagebootst. Daarom kijkt het bedrijf, naast de kwaliteit van het gewas, ook naar het ontwikkelen van de optimale watergeef- en bemestingsstrategie.

Voor meer informatie:
Van der Knaap Group of Companies
Postbus 136
2290 AC Wateringen
Tel: +31 174 296606
www.vanderknaap.info
[email protected]

Publicatiedatum: