Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ecopots Venice 2 realiseren superieure beworteling

In 2022 liep er bij het Proefcentrum voor de sierteelt nabij Gent een indoor proef met Spathiphyllum. Opzet was om verschillen te vinden qua functionaliteit van diverse modellen Ecopots en een paar andere potten. Overduidelijke winnaar toen was Ecopots Venice 2, die aan het einde van de looptijd van de proeven een superbe wortelontwikkeling liet zien. Met als resultaat zeer mooi ontwikkelde planten met grote en volle bladeren.

Samen met de indoor proef werd een outdoor variant met Hydrangea (hortensia) opgestart. Die liep langer, om zo de invloeden van een winterseizoen te kennen en factoren zoals watergift goed te onderzoeken. Eind augustus 2023 liep ze ten einde en medio oktober was het eindrapport klaar. Een quotering werd opgesteld, gebaseerd op de visuele plantkwaliteit, vers gewicht (bladmassa) en wortelontwikkeling, en ook hier werd aangetoond dat Ecopots Venice 2 bijzonder goed functioneert. Dat viel o.a. af te leiden uit het hoogste versgewicht. Aan de basis daarvan ligt uiteraard het ruime geïntegreerde waterreservoir dat de wortels steeds van voldoende water voorziet. Door natuurlijke capillaire werking geraakt er dus continu voldoende water naar de bovenste plantendelen.

Ook werd het nut van het waterreservoir bij Ecopots Amsterdam bewezen, met o.a. een hoge score op wortelontwikkeling. Zulke waterreservoirs zorgen voor een buffer die ervoor zorgt dat planten in top-conditie blijven, zelfs in moeilijke omstandigheden zoals bij hoge temperatuur.

Een andere vaststelling was dat hortensia's in potten met een waterreservoir eerder bloeien en meer en vollere bloemen ontwikkelen.

Voor meer informatie:
The Pots Company
Evolis 100,
8500 Kortrijk, Belgi├ź
T: +32 492 15 00 20
[email protected]
www.thepotscompany.eu|

Publicatiedatum: