Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fusie CAV De Wieringermeer en CZAV stap dichterbij

Coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging U.A. (CZAV) en Coöperatieve Aan- en Verkoopvereniging "De Wieringermeer" U.A. (CAV De Wieringermeer) mogen fuseren. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 4 april 2024 besloten. Er blijft na de fusie voldoende concurrentie over, stelt de concurrentiewaakhond.

Ongeveer een half jaar geleden kondigden de twee coöperaties CAV De Wieringermeer en CZAV aan dat een onderzoek naar een mogelijke fusie zou worden opgestart. Het onderzoek is afgerond. Uiteindelijk wordt het definitieve fusiebesluit nog ter goedkeuring voorgelegd aan de leden. Wanneer alle processtappen zijn doorlopen en de fusie doorgang vindt, hopen we richting de zomer de coöperaties te fuseren.

CZAV is actief op het gebied van de in- en verkoop en opslag van granen en als toeleverancier aan producenten van primaire landbouwproducten, loonwerkers en andere toeleveranciers van onder andere: gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, zaaizaad & pootgoed en motorbrandstoffen en bedrijfsartikelen. CZAV is actief in de sectoren: akkerbouw, vollegrondsgroenteteelt, fruitteelt, veehouderij, (glas)tuinbouw.

CAV Agrotheek is onderdeel van CAV de Wieringermeer en is actief op het gebied van de in- en verkoop en opslag van granen en als toeleverancier van onder andere: gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, veevoeders en zaaizaden (m.n. graszaad). Ze zijn tevens producent en leverancier van bloembollen- en boomkluitnetten. Ze zijn ook actief in de sectoren: akkerbouw, vollegrondsgroenteteelt, bloembollen, veehouderij, glastuinbouw, boomkwekerij, vaste planten, openbaar groen en golf & sport.

Bron: ACM / CZAV

Publicatiedatum: