Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

KCB bestaat 100 jaar

Het KCB viert haar 100-jarig bestaan. Op 2 april precies 100 jaar geleden is het KCB, toen nog Uitvoer-Controle-Bureau (UCB) geheten, opgericht door en voor Nederlandse telers en handelaren in groenten en fruit. Het UCB voerde kwaliteitscontroles uit op groenten en fruit. Om zo de export te bevorderen van Nederlandse tuinbouwproducten.

In de afgelopen 100 jaar is veel veranderd. "UCB werd het KCB en de sector waarin we werken heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. We zijn inmiddels een zelfstandig bestuursorgaan geworden en voeren overheidstaken uit. En onze taken en ons werkveld zijn flink uitgebreid. Naast toezicht op de naleving van de EU-kwaliteitsregelgeving voor groenten en fruit kwamen in 2007 de fytosanitaire import- en exportcontroles op groenten, fruit, snijbloemen en potplanten erbij. Dit doen we in nauwe samenwerking met de NVWA en het ministerie van LNV."

"In onze dienstverlening anticiperen we voortdurend op ontwikkelingen in een dynamische en professionele markt. Veranderingen volgen elkaar steeds sneller op. Van een kortere 'time to market', digitalisering tot nieuwe of strengere import- en exporteisen. Samen met het bedrijfsleven en de overheid zoeken we naar oplossingen voor de uitdagingen in een snel veranderende markt. Gericht op het delen van kennis en innoveren van inspectiemethodes en -processen. Zodat onze dienstverlening ook in de toekomst aansluit op de verwachtingen van bedrijven en tegelijkertijd voldoet aan onze wettelijke taak."

Het KCB heeft zich in de afgelopen 100 jaar ontwikkeld tot de organisatie die een belangrijke bijdrage levert aan het borgen van plantgezondheid en het weren van schadelijke organismen en de bevordering van de kwaliteit van plantaardige producten. "Hier zijn we trots op en dat vieren we dit jaar. Met een rijk verleden kijken we vol vertrouwen naar de toekomst."

Bron: KCB

Publicatiedatum: