Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Inzet op opschalen PAR+coating na nieuwe financieringsronde

Startup Fotoniq heeft een nieuwe financieringsronde afgesloten. De ronde voor het bedrijf dat sproeibare PAR+-coating levert is geleid door Navus Ventures en Icos Capital.

Fotoniq heeft een duurzame coating (PAR+) ontwikkeld en gepatenteerd die het hele jaar door diffusiviteit in de kas brengt zonder de intensiteit van het groeilicht te verliezen. Met deze nieuwe technologie en hun kennis verhoogt de startup de prestaties van hightech kassen door de gewasopbrengst te verhogen en de energiekosten te verlagen.

De potentiële voordelen van PAR+ hebben de aandacht getrokken van lokale telers die, samen met Fotoniq, deze coating op verschillende hectaren kassen in het Westland hebben toegepast. Momenteel streeft het bedrijf ernaar om meer klanten uit de wereldmarkt aan te trekken.

Willem Kesteloo, CEO & oprichter: "Namens het hele team wil ik al onze investeerders bedanken voor hun vertrouwen en steun. De huidige financieringsronde stelt ons in staat om zowel onze productiecapaciteiten als onze marktintroductie op te schalen. Dit jaar zijn we van plan om PAR+ coating oplossingen toe te passen op meer dan 30 hectare, waarbij we onze klanten een product bieden dat aan hun verwachtingen voldoet."


Willem Kesteloo en Bob Vonk van Fotoniq waren afgelopen week op Fruit Logistica

Investeerders
Eduard Meijer, algemeen directeur bij Navus Ventures: "Bij het exploiteren van kassen kunnen verschillende problemen met gewasgroei optreden. Eén van de belangrijkste problemen is hoe een ideaal klimaat in de kas te creëren en te behouden, wat afhangt van factoren zoals de optimalisatie van belichting en temperatuur. Bij Navus geloven we dat Fotoniq een eenvoudige en effectieve oplossing heeft gevonden die helpt dit probleem op te lossen."

Peter van Gelderen, managing partner bij Icos Capital, stelt: "Fotoniq biedt een alternatief voor seizoenscoatings of diffuus glas zonder de concessies te doen die doorgaans met die oplossingen gepaard gaan. Met een langdurige prestatie kan de PAR+-coating gemakkelijk worden geïntegreerd in bestaande infrastructuur voor een fractie van de prijs van diffuus glas. Door deze goedkopere oplossing toe te passen, kunnen telers een grotere oogst genereren en hun winst verhogen met slechts een beperkte investeringskost."

De investeringsronde werd geleid door Navus Ventures en Icos Capital, met deelname van bestaande aandeelhouders Phase2.earth en EG Wernink. Het bedrijf wordt gesteund door ervaren Nederlandse VC-firma's en Family Offices, zoals SHAPE Capital en Timeless Investments.

Voor meer informatie:
Fotoniq
info@fotoniq.com
www.fotoniq.com

Publicatiedatum: